Традиційна італійська пшенична закваска Sapore Madre.

          Закваска є натуральним напівфабрикатом для приготування хлібобулочних виробів, що надає виробам смак, аромат та структуру. Складається закваска лише з 3х компонентів: борошно, вода та 2 типи мікроорганізмів (молочнокислі бактерії та дріжжі).

          Французи називають закваску словом "Levain", італійці кажуть - "Lievito Naturale", німецькі пекарі говорять "sauerteig", а в Іспанії та країнах Латинської Америки закваска має ім'я "Masa Madre". Ця назва перекладається як "Мати Тісту" і відносить нас до методу, за допомогою якого пекарі створювали нову закваску, використовуючи невеликий шматочок вже готового тіста з минулих партій.

          На Taste Tomorrow 2019 презентувався ряд нових заквасок від компанії Puratos, одна з них Sapore Madre.

Sapore Madre / CАПОРЕ Мадре - традиційна італійська пшенична закваска для "багатою" випічки, що надає хлібу виражений вершковий смак з фруктовими нотками.

Походження: на півночі Італії існує "Lievito Naturale", або закваска, яка оновлювалася кожен день з 1923 року. Процес бродіння займає цілих 36 годин. Потім закваску висушують, що дозволяє зберегти всі переваги традиційної закваски в порошкоподібній формі.

Sapore Madre спочатку використовувалася італійськими пекарями для виготовлення панеттоне, тому що ця закваска поліпшує структуру, робить виріб багатшими. Закваска сприяє розвитку м'якої, вологої крихти структура, яка є одночасно стійкою та довговічною, і все це відбувається природним чином.