Теруарний шоколад

2 квіт. 2020

Натуральний бельгійський шоколад

     Усім нам відомий факт, що смаковий профіль вина здебільшого залежить від сорту винограду, з якого це вино було зроблене. Той самий принцип можна застосувати і до шоколаду, адже генетична складова (сорт какао-бобів) і теруар мають колосальний вплив на його кінцевий смак. 

     Какао-біб містить близько 600 ароматичних компонентів, розкрити які дозволяє правильна їх обробка: ферментація, сушка, обсмажування.

     Шоколади, що виробляються з одного сорту какао-бобів або з купажу какао-бобів, вирощених на певній території, називатися моносортовими або теруарними. Такі шоколаду своїм смаком відображають "характер" території з відки вони родом.

      Теруарні шоколади відкривають безмежні можливості для творчості як шоколатьє, так і маркетологів. Знаючи смаковий профіль шоколаду, технологу простіше поєднувати його з іншими, на перший погляд абсолютно невідповідними продуктами і створювати в результаті унікальні вироби, навколо яких маркетологи можуть побудувати успішну комунікацію зі споживачами.

     Американський рух у крафтовому шоколаді почався близько десяти років тому. Сьогодні він стрімко набирає обертів на європейському ринку,

     У відповідь на цю тенденцію наші фахівці розробили окрему лінійку моносортових шоколадів Belcolade Origins, яка складається з одинадцяти унікальних за смаковим профілем позицій.