Чіабатта - це італійський білий хліб, виготовлений з пшеничного борошна та дріжджів. В перекладі з італійської буквально означає «килимові тапочки». Особливістю цього хліба є хрустка скоринка і м'якушка з великою, нерівномірно розподіленою пористістю. З кінця 1990-х років цей сорт хліба став дуже популярний у Європі та США, почав широко використовуватися для приготування бутербродів. Існує безліч різновидів чіабатти. Хліб, що випікається з цільного пшеничного борошна, називається ciabatta integrale (італ.) («цільна чіабатта»). В Римі чіабатту часто печуть з додаванням оливкової олії, солі та майорану. Якщо в тісто додати молоко, вийде ciabatta al latte (італ.) («чіабатта на молоці»). Чіабатта використовується для приготування сендвічів в багатьох мережах швидкого харчування, вона дуже смачна та зручна у вживанні в якості снекової основи для перекусу. Завдяки використанню заквасок серії O-tentic компанії Puratos, Ви зможете створювати ідеальні чіабатти відповідаючі всім вимогам прискіпливих італійськхй рецептів!

Інгредієнти Puratos для створення Чіабата

O-tentic Durum

Унікальний активний хлібопекарський компонент на основі пшеничної закваски. Виробляється за допомогою ферментації на чистих культурах кисломолочних бактерій і дріджджів з повним контролем параметрів на всіх етапах.

Sapore Rigoletto

Натуральна концентрована пшенична закваска у вигляді порошку, яка використовується для поліпшення аромату та якості пшеничних сортів хліба.

Puravita Olimp

Темна зернова збалансована суміш, призначена для виробництва хлібобулочних виробів з ніжною м`якушкою, які мають високу поживну цінність, насичений зерновий смак та солодовий аромат.

Easy Vita

Суха суміш для приготування зернових хлібобулочних виробів, містить насіння льону, соняшника та кунжуту, багато клітковини, білок та амінокислоти. Крім того в склад суміші входить натуральна пшенична закваска Sapore.