Чіабатта - це італійський білий хліб, виготовлений з пшеничного борошна та дріжджів. В перекладі з італійської буквально означає «килимові тапочки». Особливістю цього хліба є хрустка скоринка і м'якушка з великою, нерівномірно розподіленою пористістю. З кінця 1990-х років цей сорт хліба став дуже популярний у Європі та США, почав широко використовуватися для приготування бутербродів. Існує безліч різновидів чіабатти. Хліб, що випікається з цільного пшеничного борошна, називається ciabatta integrale (італ.) («цільна чіабатта»). В Римі чіабатту часто печуть з додаванням оливкової олії, солі та майорану. Якщо в тісто додати молоко, вийде ciabatta al latte (італ.) («чіабатта на молоці»). Чіабатта використовується для приготування сендвічів в багатьох мережах швидкого харчування, вона дуже смачна та зручна у вживанні в якості снекової основи для перекусу. Завдяки використанню заквасок серії O-tentic компанії Puratos, Ви зможете створювати ідеальні чіабатти відповідаючі всім вимогам прискіпливих італійськхй рецептів!

Інгредієнти Puratos для створення Чіабата

Sapore Rigoletto

Натуральна концентрована пшенична закваска у вигляді порошку, яка використовується для поліпшення аромату та якості пшеничних сортів хліба.

O-tentic Durum

Унікальний активний хлібопекарський компонент на основі пшеничної закваски. Виробляється за допомогою ферментації на чистих культурах кисломолочних бактерій і дріджджів з повним контролем параметрів на всіх етапах.

Easy Vita

Суха суміш для приготування зернових хлібобулочних виробів, містить насіння льону, соняшника та кунжуту, багато клітковини, білок та амінокислоти. Крім того в склад суміші входить натуральна пшенична закваска Sapore.

Puravita Olimp

Темна зернова збалансована суміш, призначена для виробництва хлібобулочних виробів з ніжною м`якушкою, які мають високу поживну цінність, насичений зерновий смак та солодовий аромат.