Круасан традиційно виготовляється з листкового тіста на маслі і названий на честь своєї характерної форми півмісяця. Легенда свідчить про те, що під час облоги міста турками, відважний і пильний Віденський пекар, який працював пізно ввечері, почув дивний галас і шум, негайно сповістив про це місцевих воєначальників. Виявилось, що турки намагаються потрапити в місто, тунелюючи під його стіни. Тунель був зруйнований, а пекарь став героєм. Єдину нагороду, яку він попросив, була можливість випікти спеціальний виріб для вшанування перемоги. Він був сформований як півмісяць, символ Османського прапора, і мабуть, означало, що австрійці їли турок на сніданок.

У 1770 році круасан вперше з'явився у Франції, завдяки Марії-Антуанетті з Австрії, яка зробила цю "Viennoiserie" (віденську випічку) такою успішною у Франції.

У ХХ столітті круасан став  найпопулярнішим виробом для сніданку.

Інгредієнти Puratos для створення Круасан

Cremyco

Суміш для швидкого приготування заварного крему ніжно-жовтого кольору з приємним ванільним смаком та ароматом.

Mimetic

Нове покоління жирів для ламінації, розроблених на основі багаторічного досвіду роботи з дріжджовим та бездріжджовим тістом та світових інноваційних технологій.

Fruitfil Strawberry D

Фруктова термостабільна начинка зі смаком полуниці. Є рішенням для продуктів із довгостроковим термінном зберігання (до 6 місяців у готовому виробі), може бути використана для будь-яких кондитерських та хлібобулочних виробів.

Fruitfil Strawberry

Фруктова термостабільна начинка зі смаком клубники. Готова до використання, може бути використанна у будь-яких хлібобулочних та кондитерських виробах.

Cremfil Classic Vanilla

Кремова термостабільна готова до використання начинка з ароматом ванілі. Може бути використана для будь-яких кондитерських та хлібобулочних виробів.

Aristo Pastry 80%

Маргарин високої якості для виробництва листкових виробів будь-якого типу. Завдяки високій пластичності, тісто легко розкатується та не рветься.

Fruitfil Raspberry D

Фруктова термостабільна начинка зі смаком малини. Рішення для продуктів із довгостроковим термінном зберігання (до 6 місяців у готовому виробі).

Aloha Pastry 70%

Маргарин для виготовлення листкових виробів, має зниженний вміст жиру.