Круасан традиційно виготовляється з листкового тіста на маслі і названий на честь своєї характерної форми півмісяця. Легенда свідчить про те, що під час облоги міста турками, відважний і пильний Віденський пекар, який працював пізно ввечері, почув дивний галас і шум, негайно сповістив про це місцевих воєначальників. Виявилось, що турки намагаються потрапити в місто, тунелюючи під його стіни. Тунель був зруйнований, а пекарь став героєм. Єдину нагороду, яку він попросив, була можливість випікти спеціальний виріб для вшанування перемоги. Він був сформований як півмісяць, символ Османського прапора, і мабуть, означало, що австрійці їли турок на сніданок.
У 1770 році круасан вперше з'явився у Франції, завдяки Марії-Антуанетті з Австрії, яка зробила цю "Viennoiserie" (віденську випічку) такою успішною у Франції.
У ХХ столітті круасан став найпопулярнішим виробом для сніданку.
Інноваційний продукт - глазур для покриття хлібобулочних виробів, замінник яєчного змащення.
Призначений для глазурування хлібобулочних, кондитерських та листкових виробів. Вироби мають блискучий, яскравий зовнішній вигляд, рівномірно забарвлений колір