Круасан традиційно виготовляється з листкового тіста на маслі і названий на честь своєї характерної форми півмісяця. Легенда свідчить про те, що під час облоги міста турками, відважний і пильний Віденський пекар, який працював пізно ввечері, почув дивний галас і шум, негайно сповістив про це місцевих воєначальників. Виявилось, що турки намагаються потрапити в місто, тунелюючи під його стіни. Тунель був зруйнований, а пекарь став героєм. Єдину нагороду, яку він попросив, була можливість випікти спеціальний виріб для вшанування перемоги. Він був сформований як півмісяць, символ Османського прапора, і мабуть, означало, що австрійці їли турок на сніданок.

У 1770 році круасан вперше з'явився у Франції, завдяки Марії-Антуанетті з Австрії, яка зробила цю "Viennoiserie" (віденську випічку) такою успішною у Франції.

У ХХ столітті круасан став  найпопулярнішим виробом для сніданку.

Інгредієнти Puratos для створення Круасан

Cremyco

Суміш для швидкого приготування заварного крему ніжно-жовтого кольору з приємним ванільним смаком та ароматом.

Mimetic

Нове покоління жирів для ламінації, розроблених на основі багаторічного досвіду роботи з дріжджовим та бездріжджовим тістом та світових інноваційних технологій.

Belcolade Grains 10000 Noir

Термостабільні крапельки з натурального бельгійського шоколаду. Ідеально підходить для наповнення борошняних кондитерських виробі, дозволяючи створити шоколадні вкраплення.

Cremfil Classic Chocolate

Кремова термостабільна готова до використання начинка зі смаком шоколаду. Може бути використана для будь-яких кондитерських та хлібобулочних виробів.

S500 Croissant

Спеціалізований інноваційний хлібопекарський поліпшувач, розроблений на основі запатентованих ферментів та емульгаторів компанії «Пуратос», завдяки яким відбувається максимальне укріплення клейковинного каркаса, посилення газоутримуючої здатності тістових заготовок, покращення зовнішнього вигляду і слоїстості круасану та інших виробів з листкового дріжджового тіста.

Puravita Olimp

Темна зернова збалансована суміш, призначена для виробництва хлібобулочних виробів з ніжною м`якушкою, які мають високу поживну цінність, насичений зерновий смак та солодовий аромат.

Sunset Glaze

Інноваційний продукт - глазур для покриття хлібобулочних виробів, замінник яєчного змащення.  Призначений для глазурування хлібобулочних, кондитерських та листкових виробів. Вироби мають блискучий, яскравий зовнішній вигляд, рівномірно забарвлений колір

Fruitfil Lemon D

Фруктова термостабільна начинка зі смаком лимона. Pішенням для продуктів із довгостроковим термінном зберігання (до 6 місяців у готовому виробі).

Переглянути всі рецепти

Зерновий круасан

Зерновий круасан, що поєднує в собі користь зерен і незабутній смак Франції.