Круасан традиційно виготовляється з листкового тіста на маслі і названий на честь своєї характерної форми півмісяця. Легенда свідчить про те, що під час облоги міста турками, відважний і пильний Віденський пекар, який працював пізно ввечері, почув дивний галас і шум, негайно сповістив про це місцевих воєначальників. Виявилось, що турки намагаються потрапити в місто, тунелюючи під його стіни. Тунель був зруйнований, а пекарь став героєм. Єдину нагороду, яку він попросив, була можливість випікти спеціальний виріб для вшанування перемоги. Він був сформований як півмісяць, символ Османського прапора, і мабуть, означало, що австрійці їли турок на сніданок.

У 1770 році круасан вперше з'явився у Франції, завдяки Марії-Антуанетті з Австрії, яка зробила цю "Viennoiserie" (віденську випічку) такою успішною у Франції.

У ХХ столітті круасан став  найпопулярнішим виробом для сніданку.

Інгредієнти Puratos для створення Круасан

Cremyco

Суміш для швидкого приготування заварного крему ніжно-жовтого кольору з приємним ванільним смаком та ароматом.

Mimetic

Нове покоління жирів для ламінації, розроблених на основі багаторічного досвіду роботи з дріжджовим та бездріжджовим тістом та світових інноваційних технологій.

Fruitfil Lemon D

Фруктова термостабільна начинка зі смаком лимона. Pішенням для продуктів із довгостроковим термінном зберігання (до 6 місяців у готовому виробі).

Cremfil Classic Condensed Milk

Кремова термостабільна готова до використання начинка зі смаком згущеного молока, виготовлена на водній основі.

Cremfil Classic Caramel

Кремова термостабільна готова до використання начинка зі смаком карамелі, виготовлена на водній основі.

Fruitfil Strawberry

Фруктова термостабільна начинка зі смаком клубники. Готова до використання, може бути використанна у будь-яких хлібобулочних та кондитерських виробах.

Cremfil Classic Vanilla

Кремова термостабільна готова до використання начинка з ароматом ванілі. Може бути використана для будь-яких кондитерських та хлібобулочних виробів.

Aristo Pastry 80%

Маргарин високої якості для виробництва листкових виробів будь-якого типу. Завдяки високій пластичності, тісто легко розкатується та не рветься.