Пиріг панеттоне винайшов Тоні- помічник кухаря при кухні Людовика Моро, міланського герцога, який напередодні різдва вирішив організувати грандіозний бенкет. Сталось так, що головний кухар знатної сім'ї помилково спалив приготований їм для бенкету пиріг. Тоді Тоні, помічник кухаря, закоханий в його доньку, запропонував йому десерт який приготував для себе та слуг замку, з шматочка тіста, який він відклав для себе, додавши до нього все, що знайшов на кухні: цукати і родзинки, борошно і яйця. Не маючи іншого вибору, кухар вирішив подати до столу спечений десерт, і, сховавшись за стіною, залишився спостерігати за реакцією гостей. Хліб виявився настільки ароматним, пишним і смачним, що дуже сподобався всім гостям, а герцог Моро відразу ж послав дізнатися, як називається десерт, і, хто його зробив. Розгублений кондитер, відповів, що це пиріг Pan del Toni. Сьогодні панетон дуже популярний с країнах Південної Америки, можливо через велику кількість імігрантів з Італії. 

Інгредієнти Puratos для створення Панеттон

Soft`r Optimal

Комплексний інноваційний поліпшувач, спрямований на покращення структурно-механічних властивостей тістових заготовок і продовження свіжості та м'якості готових упакованих виробів.

Sunset Glaze

Інноваційний продукт - глазур для покриття хлібобулочних виробів, замінник яєчного змащення.

 Призначений для глазурування хлібобулочних, кондитерських та листкових виробів. Вироби мають блискучий, яскравий зовнішній вигляд, рівномірно забарвлений колір

Easy Sdoba

Суміш призначена для створення прискореним способом здобних виробів. Використання цієї суміші гарантує отриманні стабільно-якісного продукту: чудовий об`єм виробів, ніжна м`якушк, прекрасний аромат виробів та привабливий зовнішній вигляд.

Soft`r Premium

Комплексний інноваційний поліпшувач, спрямований на покращення структурно-механічних властивостей тістових заготовок і максимальне продовження свіжості та м'якості готових пшеничних виробів.

Belcolade Grains 10000 Noir

Термостабільні крапельки з натурального бельгійського шоколаду. Ідеально підходить для наповнення борошняних кондитерських виробі, дозволяючи створити шоколадні вкраплення.