Отримання міжнародного сертифікату RSPO

30 серп. 2019

З радістю повідомляємо, що компанія "Пуратос Україна" отримала міжнародний сертифікат RSPO, що підтвержує стійкість ланцюжка поставок пальмової олії.

RSPO - це найменування системи сертифікації продукції та одночасно організації Круглого столу з питань сталого виробництва пальмової олії (The Roundtable on Sustainable Palm Oil). RSPO є некомерційною організацією, що об'єднує сім груп, пов'язаних з виробництвом пальмової оліїа: виробників, переробників або торговців, виробників товарів широкого вжитку, роздрібних торговців, банків та інвесторів, екологічних і соціальних НПО.

Основним завданням RSPO є «сприяти зростанню виробництва і споживання пальмової олії з стійких джерел за допомогою співпраці на протяжності всього ланцюжка поставок і розвитку відкритого діалогу між усіма зацікавленими сторонами».

Під час аудиту, що попередує сертифікації RSPO, аудітори провели аналіз оперативної політики "Пуратос Україна" та процесів для встановлення відповідності наступним принципам і критеріям RSPO:

  • відповідність місцевим та міжнародним законам і нормам;
  • виявлення готовності до довгострокових економічних і фінансових коливань;
  • використання кращих сільськогосподарських практик фермерами і мельниками;
  • екологічна відповідальність, включаючи збереження природних ресурсів і біорізноманіття;
  • відповідальне ставлення до працівників і спільноти, постраждалих від вирощування продукту або виробництва;
  • відповідальне управління новими насадженнями;
  •  зацікавленість в постійному поліпшенні.

Отриманий Сертифікат RSPO дає можливість "Пуратос Україна" продавати свою продукцію із зазначенням того, що вона містить пальмову олію, отриману зі стійких джерел, і, при необхідності, наносити на неї торговий знак RSPO.