Puratos запустила програму сталого видобутку какао-бобів Cacao-Trace в Папуа-Новій Гвінеї.

25 черв. 2018

Наші зобов'язання
Корпоративні новини

Puratos запустила програму сталого видобутку какао-бобів Cacao-Trace в Папуа-Новій Гвінеї.

Після вдалого запуску програми Cacao-Trace у В'єтнамі, Кот-д'Івуарі та Філіппінах, розпочався запуск програми в Папуа-Новій Гвінеї.

Першим кроком стала адаптація та стандартизація процесу бродіння какао-бобів приблизно в 60 місцевих центрах ферментації, щоб забезпечити їхню відповідність строгим стандартам Cacao-Trace. Контролюючи процес бродіння, вдалося значно підвищити якість какао-бобів й отримати в результаті шоколад з унікальним смаком.

Окрім введеня конрольованого процесу ферментації було введено нову систему оцінки якості маленьких партій встановлення принципів бродіння та встановлення контролю якості над невеликими партіями (партія за лотом, а не навантаження на контейнер). Крім того, компанією Puratos був удосконалений процес сушіння, який  дозволяє  какао-бобам з Папуа-Нової Гвінеї повністю розкрити автентичний смак. Це важливо, оскільки в регіоні зазвичай використовується процес обжарювання, який надає какао-бобам димного смаку.

Тепер, коли основи програми впровадженні, головною метою залишається контроль та посійне вдосконалення процесів відповідно програмі сертифікації Cacao-Trace. Протягом шести місяців існування, програма вже показала позитивний вплив на навколишнє середовище та життєвий стан місцевих громад. Наступним кроком є реалізація шоколадного бонусу, що ще більше покращить умови життя населення. В решті решт, центр буде сертифіковано, в результаті ми отримаємо органічний шоколадз унікальним смаком.