Puratos відзначає своє сторіччя

20 лют. 2020

Puratos відзначає своє сторіччя, досягнувши обороту в 2 мільярди євро та підтвердивши свої керівні принципи.

4 лютого 2020 року відзначається 100 років від дня заснування лідера ринку хлібобулочних, кондитерських виробів та шоколаду - компанії Puratos.  100-річчя компанії відзначатимуть 9 500 працівників у 70 країнах, де група присутня.

Щоб вшанувати свою багатовікову прихильність до інновацій, у 2020 році Puratos відкриє 3 нові інноваційні центри на трьох континентах.

Щоб продовжити своє міжнародне розширення та взаємодію з ринками, що розвиваються, у січні компанія також підписала два нових спільних підприємства в Кенії та Ефіопії.

Puratos сподівається на наступні 100 років із твердою прихильністю до своїх споживачів та майбутніх поколінь, а також постійною увагою до інновацій, здоров’я та добробуту.

Коментуючи цю важливу віху для групи, генеральний директор Puratos Даніель Малкорпс сказав: "100-річчя - це можливість підтвердити  прихильність до свого бачення та наших цінностей: міцний науковий підхід, постійні пошуки інновацій, приоритетність здоров'я та добробуту, та такоє наша глибоко укорінена віра у цінну роль, яку відіграє їжа в суспільстві».

          Інновації в ДНК Puratos.

Протягом 100 років Puratos постійно прагнув до інновацій. Сімейна компанія, яка стартувала в бельгійському гаражі з простою метою спрощення життя пекарів та кондитерів, та з часом стала одним з провідних світових виробників інгредієнтів. Сьогодні важко уявити хлібобулочну, шоколадну та кондитерську галузі без інновацій Puratos. Від запуску першого фірмового хліба (Pura-Malté) до відкриття тепер легендарного Т-500, Puratos став на перший план змін.

Сьогодні Puratos інвестує 2,7% свого щорічного обороту в дослідження, у групі Puratos працює понад 1000 вчених у понад 70 науково-дослідних центрах та 90 інноваційних центрах по всьому світу.  Доповненням цих зусиль у 2020 році стане запуск трьох нових інноваційних центрів, які будуть побудовані в Тайвані, Бразилії та Мексиці. В Європі існуючий іспанський інноваційний центр буде повністю оновлений сучасними засобами, щоб забезпечити клієнтів усіма необхідними інструментами для розширення бізнесу.

          Здоров’я та добробут завжди були першочерговим завданням.

Puratos завжди був прихильником здоров’я та добробуту, навіть у 1920-х роках, коли група запустила свій хліб «Пура-Мальте». "Пура-Мальте" базувався на суміші підсмажених пшеничних сортів, солоду та висівок і був революційним для свого часу. Сьогодні це зобов'язання залишається актуальним як ніколи.

Taste Tomorrow - це найбільше у світі опитування споживачів у галузі хлібобулочних виробів, кондитерських виробів та шоколаду, підтверджує, що здоров’я як і раніше є одним із ключових критеріїв для споживачів при покупці хлібобулочних виробів. Puratos нескінченно працює із замовниками, щоб поліпшити харчову цінність своєї продукції та запустити більш чіткі етикетки, «чисті» продукти, а також альтернативи інгредієнтів на основі органічних та рослинних продуктів. Здоров’я та добробут продовжують залишатися пріоритетом у процесах розробки продуктів Puratos, і компанія постійно працює над виробництвом продуктів з максимально можливою харчовою цінністю, не заважаючи смаку чи якості.

          100 років пристрасті та експансії.

Ще в 1955 році Puratos орієнтувався на міжнародну експансію, коли група почала експортувати свою продукцію в сусідні країни. Глобальна експансія вибухнула у 90-х роках за допомогою низки стратегічних придбань. Сьогодні понад 90% обороту групи виробляється за межами Бельгії, з них майже третина виробляється на ринках, що розвиваються. Цього року Puratos зміцнить свої позиції за кордоном, зокрема на африканському континенті, створивши два спільних підприємства в Кенії та Ефіопії. Ця місцева присутність у ключових країнах дозволить нам зміцнити відносини з клієнтами, локалізувати виробництво та розробляти нові продукти та концепції, використовуючи місцеву сировину.

          Що до наступних 100 років?

Стійкість: Програма «Cacao-Trace».

Прикладом прихильності Puratos до стійкості є підхід, що застосовується до відповідального вробництва какао. На відміну від інших програм стійкості какао, Cacao-Trace від Puratos орієнтується на якість, а не на кількість. Через Cacao-Trace Puratos допомагає фермерам доставляти какао-боби вищої якості, що, в свою чергу, приносить їм додатковий прибуток. Ця унікальна стратегія доданої вартості Puratos призводить до відчутного впливу на життєвий прибуток фермерів. Завдяки цій програмі та збільшенню доходів фермерів фермерство залишатиметься для них привабливою діяльністю для передачі їх дітям та побудови перспективного майбутнього на наступні 100 років та далі.

          Спільнота: хлібобулочні школи, які приносять надію малозабезпеченій молоді.

Як сімейна компанія, Puratos вважає, що важливо зробити вплив у світі, що виходить за межі економічної цінності, та один із способів вирішення цього питання - через Фонд шкіл хлібобулочних виробів. Коли компанія Puratos почала функціонувати в Індії, її вразила відсутність можливостей для освіти молоді з малозабезпечених верств населення. У той же час, Puratos помітив виклик у пошуку кваліфікованих технічних радників, тоді як його клієнти зіткнулися з серйозною нестачею кваліфікованих пекарів, паштетів та цукерок. Аби допомогти тим, хто не мав щастя, і навчити їх навичкам, необхідним для роботи в нашій галузі, Puratos вирішив відкрити хлібобулочну школу. Пізніше Puratos створив фонд. На сьогодні Фонд пекарської школи вже інвестував у хлібобулочні школи Індії, Бразилії, Мексики та Південної Африки. До 2030 року Фонд пекарської школи прагне постійно давати можливість 1000 молодим людям із країн, що розвиваються, жити пристрастю в одній із хлібобулочних шкіл Puratos.

Генеральний директор Puratos Даніель Малкорпс зробив висновок: «Ми вже дивимось на наступні 100 років з точки зору інновацій, стійкості та розширення. Ми вже досягли обороту в 2 мільярди євро і маємо на меті досягти 5 мільярдів до 2030 року. Це стане можливим завдяки правильним людям на всіх рівнях компанії - від працівників до членів правління ».