Закваски на хвилі популярності

2 лип. 2020

Маркетингові дослідження
Здорове харчування

     Ми спостерігаємо, що споживачі по всьому світу,  не маючи можливості відвідати кафе і ресторани, зараз більш ніж будь-коли готують вдома. Й не дивно, що серед мільонів людей, які змушені залишатись вдома, активно росте зацікавленнівсть в тому як робиться хліб, зокрема хліб на заквасках. Активно росте категорія інгредієнтів для домашнього хлібопечення. 

     Згідно звіту про актуальні тенденції відзначається, що з початку березня кількість пошукових запитів «закваска» в Google збільшилася в 5 разів. Здається, всі прагнуть трішки більше дізнатись про закваски.

“Закваска - душа хліба”, - Карл Де Смедт, Нью-Йорк Таймс.

     Ми запитали Карла Де Смедта, нашого Бібліотекаря - відповідального за єдину в світі Бібліотеку заквасок (розташована в Бельгії), що він думає стосовно зростання зацікавленності в заквасках серед споживачів. «Популярність хлібів на заквасках зростає вже багато років, але, схоже, закваски стали трендом сучасності. Все більше і більше споживачів шукають хліб на заквасках через його традиційний насичений смак, а також спогади більшості, пов'язані з домашнім хлібопеченням в дитинстві. Спогади і досвід дитинства завжди хочеться повторити в дорослому житті, і тому нинішня ситуація тільки посилила цю потребу».

     Зростаючий інтерес споживачів до хліба і заквасок не залишився непоміченим і для ЗМІ. Щоб відповісти на питання споживачів про вплив заквасок на організм, секрети ведення заквасок, а також про наукові дослідження в цій галузі, Карл дав інтерв'ю The New York Times, BBC, Vice і багатьом іншим відомим ЗМІ. 

     З такою увагою до випічки, зараз, як ніколи, важливо поділитися своєю пристрастю до хліба зі споживачами. Як зазначає Карл: «Хліб в усі часи був особливим продуктом і важливим елементом раціону населення. Ось чому я вважаю, що розповідаючи про свій досвід, відповідаючи на питання і, найголовніше, продовжуючи випікати смачний хліб на заквасках, ми зможемо зробити так, щоб цей продукт й далі продовжував бути одним з головних страв на столі кожної родини».

     Вирушайте разом з Карлом у подорож до Турції, де ви зможете дізнатись більше про традиційні вироби цієї країни на заквасках.   

     Відкрийте для себе закваски з різних куточків світу, відвідавши віртуальну бібліотеку заквасок. Поповнюйте культурну спадщину  своїм власним експонатом!

      Бажаєте дізнатися більше про закваски або самостійно випікати хліба на заквасках? Звертайтесь до наших менеджерів, які нададуть більш детальну інформацію про закваски Пуратос. 

Ми #ЗавждиПоруч й готові разом з вами продовжувати традиції хлібопекарної промисловості, ділитися новими ідеями, створювати оригінальні рецептури!