22 жовт. 2025
Шукаєте натхнення для нових смаків? Ми вам допоможемо. У Taste Tomorrow ми поєднуємо потужність передових інструментів відстеження трендів з людською експертизою, щоб проаналізувати мільйони публікацій у соціальних мережах та онлайн-пошукових запитів по всьому світу. Що в результаті? Ретельно відібраний огляд найпопулярніших смаків випічки, кондитерських виробів та шоколаду прямо зараз. Від матча-ф'южн та домінування дубайського шоколаду до розкішної насолоди – це смакові тренди, якими споживачі не можуть насититися.
Люди шукають сміливих та освіжаючих смаків. Цитрусові, кислі ягоди та терпкі ферментовані інгредієнти додають складності та азарту традиційним ласощам. Чізкейк з манго та лаймом від The Cheesecake Factory – з манговим мусом та ванільно-кокосовою скоринкою з макарунів – має майже культову онлайн-базу шанувальників, оскільки він так ідеально збалансовує освіжаючу кислинку зі знайомою солодкістю чізкейку.
Маючи 2,8 мільйони обговорень в соціальних мережах та онлайн-пошуків за останній рік, кислий смак є найбільшим смаковим трендом на даний момент. Особливо на італійському (+96%), німецькому (+66%), португальському (+29%) та англомовному (+17%) ринках спостерігається стрімке зростання інтересу. Найяскравіший приклад? Лимонна цедра – зараз віруситься на таких платформах, як TikTok та Instagram, бо додає яскравого, свіжого смаку абсолютно всьому.
Значним фактором, що сприяє цій популярності, є користь для здоров'я, пов'язана з кислими інгредієнтами, такими як вітамін С з цитрусових, антиоксиданти в ягодах або пробіотики в йогурті. Тому обов'язково адаптуйте свої нові кислуваті продукти до споживачів, які дбають про своє здоров'я та шукають насолоди без почуття провини.
Від круасанів, начинених малайзійським картопляним каррі, до малинового тарту з чорним кунжутом, кондитери та пекарі розширюють творчі межі, поєднуючи смакові профілі з усього світу. Ці інноваційні поєднання відображають новий попит на сучасні інтерпретації традиційних смаків. Азійські, близькосхідні та західні впливи поєднуються у випічці, тортах, пончиках та солоних хлібобулочних виробах.
Ця зростаюча популярність ф'южн-смаків стимулює апетит споживачів до новинок та відкриттів, водночас забезпечуючи знайомство з впізнаваними базовими інгредієнтами. Хоча ці комбінації ф'южн-смаків зараз можна знайти переважно у висококласних кондитерських та модних кав'ярнях, гібридні творіння, ймовірно, незабаром стануть мейнстрімом завдяки поширенню в соціальних мережах. Значне зростання на таких ринках, як Італія (+40%), Туреччина (+25%), Німеччина (+24%) та англомовні країни (+22%), свідчить про те, що цей смаковий тренд швидко переходить з нішевого стану в мейнстрім.
Хочете, щоб ваш інноваційний ф'южн-смак мав гарантований успіх? Оберіть поєднання з фісташками або матча, двома смаками, які особливо популярні для ф'южн-випічки. Ходзіча – це вибір для справжніх законодавців моди. Цей смажений аналог матча зараз переживає величезний сплеск популярності.
Близькосхідні інгредієнти знаходять своє місце у випічці, кондитерських виробах та шоколаді по всьому світу. Споживачі прагнуть насолодитися традиційними та автентичними смаками. Перська закуска лавашак – шкірка плоду граната, часто поєднана з патокою та свіжим гранатом – неодноразово ставала вірусною за останній рік, що відображає зростаючу глобальну зацікавленість близькосхідними смаками.
Особливо німецький (+84%), турецький (+74%), французький (+57%), італійський (+49%) та китайський (+27%) ринки демонструють сильний імпульс для цих смаків. Такі інгредієнти, як кардамон, гранат та рожева вода, привносять багату палітру теплих, ароматичних та квіткових нот і викликають відчуття майстерності та традицій.
Пекарі та шоколатьє дедалі частіше експериментують з цими смаками: додавання тахіні до печива з шоколадною крихтою або поєднання шафрану та троянди в мільфей миттєво підвищує якість ласощів, надаючи їм ремісничого та світового шарму, що резонує з сучасними споживачами, орієнтованими на враження.
Справжньою родзинкою руху смаків Близького Сходу є дубайський шоколад – вірусна сенсація, зумовлена неперевершеним поєднанням шоколаду та фісташок. Спочатку в Дубаї з'явилася шоколадка з фісташками та катаіфі від Fix Dessert Chocolate. Потім з'явилися імітації. Далі шоколадно-фісташкові пончики, чізкейки, круасани, макаруни та санде. Тепер у світі поширюються рецепти вівсянки з шоколадом та фісташками, а також з'явився протеїн з шоколадом та фісташками. Поєднання відомого шоколаду з барвистими, розкішними та менш відомими фісташками – саме те, що потрібно споживачам. Згідно з нашими даними Taste Tomorrow, це поєднання смаків зросло на 231%. Цей смак ще не досяг свого піку, оскільки багато великих виробників тільки починають запускати власні інтерпретації, тому ми очікуємо набагато більше цього модного поєднання смаків найближчим часом.
Розкішні, високоякісні інгредієнти перетворюють звичайні десерти на надзвичайні враження. Трюфелі, їстівні квіти та шафран додають нотку розкоші, а такі інгредієнти, як маскарпоне, марципан та масло, надають багатства як смаку, так і текстурі. Випічка з такими розкішними ароматами пропонує незабутні враження та сенсорну втечу. І це саме те, чого прагнуть споживачі. Вони хочуть відзначити особливі моменти вражаючою випічкою, якою можна поділитися онлайн, а також покращити звичайний будній день вишуканим маленьким частуванням, щоб підняти настрій.
Трендовий пончик з фісташковою пастою від лос-анджелеського ресторану Old Ferry Donut — чудовий тому приклад. Розкішний смак та насичена начинка змусили тіктокера @vanillamace порівняти його зі «смаком раю», що призвело до ажіотажу. Пончик з вишуканими смаками відчувається дуже розкішним, але коштує лише кілька доларів, що робить його ідеальним доступним смаколиком на кожен день.
Попит на доступну розкіш у вигляді випічки з вишуканими смаками продовжує зростати на китайському, англомовному, французькому, іспанському, португальському та турецькомовних ринках. Але Італія доводить, що є батьківщиною розкоші та ремісничого мистецтва; тут інтерес зріс на колосальні 157%.
Сучасні споживачі прагнуть сміливих, несподіваних смаків, які збуджують їхні почуття та вписуються в їхній спосіб життя. Чи то глобальне поєднання ф'южн-смаків, свіжий смак кислих та терпких ноток, насичена глибина близькосхідних інгредієнтів чи непереборна привабливість розкішного задоволення — можливості для експериментів безмежні. Кілька речей, які слід пам’ятати, починаючи працювати над власними трендовими ласощами:
Відкрийте для себе вірусні тренди текстур, що захоплюють хлібопекарську, кондитерську та шоколадну галузі, від жувальних мочі до хрустких катаіфі та вершкових карамельних серцевин.
Відкрийте для себе 7 корисних для здоров'я інгредієнтів, які поєднують насолоду та гарне самопочуття. Овес, фініки та какао зараз є рушійною силою інновацій у хлібобулочній та кондитерській галузі.