У Puratos ми розуміємо силу інновацій. Ми також віримо у збереження традиційних способів приготування хліба та шоколаду. Поєднуючи ці інновації з традиціями, ми можемо запропонувати вам найкраще.
Наша пристрасть до природи, автентичності та різноманітності призвела до створення нашої Бібліотеки Заквасок. Вона є найвищим свідченням традицій хлібопечення, що допомагає зберегти прадавнє мистецтво природньої ферментації. З тією ж пристрастю ми прагнемо зберегти спадщину Бельгійського шоколаду.
Вивчення історії хліба та його різноманітного використання в усьому світі дало нам знання, необхідні для того, щоб запропонувати вам, найкраще з цього продукту. Однак історія закваски настільки багата, що ми не хотіли тримати її всю при собі! Тому ми вирішили створити «Maison du Levain» (Центр смаку хліба), де відвідувачі можуть самостійно відкрити для себе минуле, сьогодення та майбутнє закваски.
Незрівнянний за смаком, бельгійський шоколад займає особливе місце в наших серцях, оскільки Puratos було засновано в Бельгії. Тому ми прагнемо продовжити традицію, яка зробила бельгійський шоколад відомим у всьому світі. Belcolade виробляє шоколад у Бельгії вже 30 років, використовуючи лише найкращу сировину та бельгійський спосіб виробництва шоколаду. Belcolade не використовує жодних жирів, окрім какао, і лише натуральну ваніль. Як результат, шоколад Belcolade має особливий, самобутній смак, який дуже добре сприймається споживачами. У 2008 році Belcolade придбала 60 гектарів землі в Чунці (колишня Тікул) на Юкатані, Мексика, де ми посадили кріолло — один з найстаріших, найрідкісніших і найкращих сортів какао, що коли-небудь існували. У Мексиці є п'ять старих сортів какао, які ми хочемо зберегти, використовуючи модель, подібну до тієї, що ми використовували для нашої Бібліотеки Заквасок. Таким чином, ми побудували на цій землі традиційні хатини майя, які використовувалися для розміщення колекції цих місцевих сортів. Ми також маємо на меті посадити там понад 300 000 дерев (66 000 вже посаджено), щоб створити заповідник дикої природи та зробити подальший внесок у захист місцевого довкілля та біорізноманіття, а також зберегти цінну історію какао. Puratos співпрацює з музеями Choco-Story, щоб поділитися історією какао та пояснити, як боби перетворюються на шоколад. Це ще один чудовий спосіб просування нашого бельгійського шоколаду світового класу. Десять музеїв вже відкриті в Брюгге, Брюсселі, Парижі, Кольмарі, Празі, Пругоніце, Ушмалі, Вальядоліді, Плайя-дель-Кармен та Бейруті.
Puratos завжди ставить своїх людей на перше місце. Ми поєднуємо інновації з традиціями, щоб забезпечити найвищу якість, яка ніколи не поступається нашими цінностями, і робимо все можливе, щоб поділитися нашим успіхом з тими, хто йде з нами цим шляхом.
Ми працюємо в гармонії зі спільнотами, частиною яких ми є: ми прагнемо надати безпечний та стабільний дохід для фермерів у всьому світі та інвестуємо в надання освітніх можливостей, що змінюють життя, у наших пекарських школах.