Мочі-бред, або булочки мочі – це сучасний винахід корейських пекарів. Своєю назвою мочі-бред завдячує вмісту японського клейкого рисового борошна мочіко, що також є основою класичного десерту мочі.
На відміну від класичного мочі, мочі-бред має хрустку скоринку і м’яку серединку жувальної текстури. Маленькі круглі булочки мочі самі по собі мають незвичний і милий вигляд, але їх також можна фарбувати в різні кольори та додавати до них різноманітні начинки, що неодмінно привабить увагу споживачів.
В Puratos ми відчуваємо відповідальність, як лідера в сфері пекарських та кондитерських інгредієнтів, очолювати пошук нових та інноваційних рішень. Тому ми завжди спонукаємо наших клієнтів експериментувати та створювати нові вироби, щоб здивувати і порадувати споживачів, і підтримуємо їх на цьому шляху.
Хоча мочі-бред є відносно новим виробом, класичний мочі відомий світу вже протягом не одного століття.
Чи знаєте ви, що популярний десерт мочі або «ло май чі» має багату історію, починаючи з династії Тан у Китаї? Спочатку відомий як nián gāo, або «новорічний торт», цей смаколик невідмінно був на столі під час святкування Нового року за місячним календарем. Згодом рецепт розширився: за часів династії Сун до нього включили кокос, що надало йому унікального смаку та м’якшої текстури порівняно з японським чи корейським мочі.
Сьогодні мочі є улюбленим ласощами в багатьох країнах, включаючи США, Канаду, Австралію та Великобританію. У В’єтнамі вони відомі як bánh bao chi або «в’єтнамські сніжки», часто наповнені пастою з квасолі мунг і пофарбовані есенцією пандан. Ці солодкі тістечка символізують процвітання, удачу та єдність сім’ї, що робить їх чудовим і змістовним частуванням на будь-якому святі!