Улюблений усіма класичний шоколадний еклер — це французька випічка, яка поєднує в собі смачний шоколадний заварний крем із м’яким та ніжним заварним тістом, покритим шоколадною глазур’ю. Але навіщо обмежуватись традицією?
Будучи провідним постачальником інгредієнтів і рішень для випічки та кондитерських виробів, у Puratos ми спеціалізуємося на забезпеченні пекарів і кондитерів основними елементами, необхідними для покращення їхніх еклерів. Завдяки нашому досвіду та широкому асортименту інгредієнтів ми прагнемо полегшити життя наших клієнтів і допомогти їхньому бізнесу процвітати.
Приєднуйтесь до нас у дослідженні креативності, натхненної еклерами – від класичної рецептури, яка зачарувала смакові рецептори поколінь, до креативних та екологічних переосмислень, які відповідають останнім споживчим трендам.
Ви коли-небудь замислювалися про походження свого улюбленого еклера?
Заварне тісто бере свій початок далеко в минулому, вперше з’явившись як солоний рецепт у римській кулінарній книзі I століття. Його еволюція до відомого й улюбленого десерту почалася у XVI столітті у Франції, коли італійська дворянка Катерина Медічі представила його французькому двору після одруження з королем Франції Генріхом III.
Популярність заварного тіста та креативність французьких пекарів призвели до створення еклера, французького шедевру випічки. Пізніше, у XIX столітті, винахід кондитерського мішка ще більше вдосконалив цей делікатес і надав йому культової форми.
Еклер, інтригуюче названий «блискавкою», сьогодні захоплює серця в усьому світі. Він є символом вишуканої випічки, яку обожнюють любителі десертів і професійні пекарі. А ви пробували свої сили в опанування цієї культової випічки?