Солодкий шматочок італійської традиції

Панеттоне, улюблений італійський солодкий хліб, традиційно смакують у святковий сезон. Його характерна висока куполоподібна форма та легка м’яка текстура зробили панетоне улюбленим десертом на різдвяних столах у всьому світі. Однак сьогодні люди насолоджуються панеттоне протягом усього року.

В Італії, щоб хліб називався «панетоне», він повинен містити сіль, більше 4% яєць, більше 16% вершкового масла, цукор, натуральні дріжджі на заквасці і пшеничне борошно. Панеттоне має солодкуватий маслянистий смак із пікантними нотками, які часто доповнюються сухофруктами.

Найпопулярніші варіації

🌱 Веганський панетоне

Святковий рослинний твіст на класичний смаколик

🍫 Шоколадний панетоне

Насичений смак із чудовими шматочками шоколаду

🍬 Фісташковий панетоне

Святковий улюбленець з пишним фісташковим смаком

🍋 Лимонний панетоне

Пікантний відтінок з яскравим цитрусовим смаком

🥖 Панетоне на заквасці

Гостренька варіація класичної здоби

Поєднайте традиції та інновації в кожному панеттоне

Ми розробляємо продукти, які сприяють здоровішому способу життя та покращують самопочуття, а також прагнемо до екологічності. За допомогою наших інноваційних рішень ми можемо допомогти вам краще впливати на здоров’я споживачів і на планету. Дізнайтеся більше

Наші рецептури панетоне
Панетон
Смак справжнього італіського Панетона.
Панетон Дубайський
Великодня класика з трендовим смаком дубайського шоколаду
Паска Великодня
Традиційна Великодня паска

Потрібна допомога з вашими панетоне?

У Puratos ми пишаємося тим, що маємо досвід і рішення для підтримки будь-якого типу виробництва: від маленьких пекарень до великомасштабних промислових підприємств.

Історія Панетоне

Під час Різдва в Мілані пекарні з вишуканими викладками панетоне затьмарюють вітрини універмагів. Справжнє походження цього насиченого солодкого хліба оповите таємницею, але захоплюючі легенди заповнили цю прогалину.

Згідно з історичними записами, термін «панетоне» походить від «panetto», що означає маленький буханець хліба, із підсилювальним суфіксом «-one», що перетворює його на «великий маленький хліб». Найдавніша згадка про панетоне датується XVI століттям, знайдена в документі одного з найстаріших італійських університетів.

Про походження панетоне ходять різні історії. Одна з найвідоміших датується 1495 роком, коли молодий кухар на ім’я Тоні врятував різдвяний банкет, швидко приготувавши заміну десерту із закваски, борошна, яєць і цукру, в результаті чого вийшов насичений бріошний хліб ​​з родзинками та цукатами. Герцог Міланський так обожнював його, що його стали називати «Pane di Toni» (хліб Тоні).

Інша історія пов’язана з Угетто дельї Ателлані, заможним чоловіком, який закохався в доньку бідного пекаря Адальгісу. Щоб завоювати її руку, він перевдягнувся і створив солодкий хліб із цукатами та родзинками, який прославив пекарню, що дало йому право одружитися з нею.

Незалежно від того, яка казка правдива, панетоне став культовим італійським десертом, який люблять у всьому світі. Його культурне значення навіть призвело до спроб визнати його як культурний артефакт ЮНЕСКО. Спадщина панетоне відзначається різноманітністю рецептів, кожен з яких пропонує унікальний варіант приготування цього улюбленого хліба.

У чому різниця між пандоро і панетоне?

 

Коли ви згадуєте про Різдво в Італії, на думку відразу спадають панетоне і пандоро. Ці улюблені класичні страви є основними продуктами на кожному італійському святковому столі під час святкового сезону. Хоча на перший погляд вони можуть здатися схожими, насправді вони поділяють італійців на два пристрасні табори.

Різниця між панетоне і пандоро помітна. Панетоне, що має круглу форму, поповнюється сухофруктами, родзинками, а іноді навіть шоколадом, надаючи йому насичений і ароматний смак. З іншого боку, пандоро, що походить з Верони, може похвалитися формою восьмикутної зірки та більш простим смаковим профілем, який характеризується ароматом ванілі та вершкового масла.

В Італії кожен має свої вподобання, тому це дуже особистий вибір.

More articles about panettone
Найгарячіші тренди у випічці на 2025: Локальність, здоров’я кишківника, закваска та класика
Ознайомтеся з головними тенденціями випічки на 2025 рік за допомогою інформації Taste Tomorrow. Використовуйте місцеві інгредієнти, дбайте про здоров’я кишківника, ловіть хвилю закваски та радуйте споживачів класичними фаворитами.
Sourdough Guide: Everything you need to know about sourdough
Learn everything you need to know about sourdough from what it is and where it came from to how to bake incredible sourdough bread (and more).
Reduce fat in rich breads while preserving their taste
Fats are a crucial pillar of great bread. They create softness, enhance flavor, and extend shelf-life. But not all fats are created equal. While some fats fuel energy and support essential body functions, others (especially saturated fats) can be harmful when consumed in excess.

Що кажуть споживачі

Розмір має значення! Міні-панетоне та панетоне-байтси в тренді, оскільки останні дослідження споживачів показали, що маленькі снеки здобувають популярність.

Більше натхнення
Бріош: солодка французька класика
Дізнайтеся, як зробити свою бріош ​​кращою за допомогою інгредієнтів і рішень Puratos для випічки.
Круасан: легендарна французька випічка
За допомогою рішень Puratos для випічки ви можете приготувати культову французьку випічку кращою, ніж раніше. Відкрийте для себе нашу експертизу.
Пончик: улюблений смаколик усього світу
Зробіть свої пончики ще кращими за допомогою нашої експертизи та інгредієнтів і рішень Puratos для випічки.
Discover more